Reisjaar 2018

Het eerste kwartaal van 2018 zit er alweer bijna op, en ook mijn eerste reisje is helaas alweer afgelopen. Gelukkig staat er voor reisjaar 2018 nog van alles op de planning! Ik neem jullie graag mee in mijn reisagenda en stel tips en ervaringen erg op prijs! Kom maar op. 

Zwisterland

Van 9 tot en met 19 maart heerlijk genoten in de bergen in Zwisterland. Al sinds mijn geboorte kom ik jaarlijks in de klein plaatsje in Zwitserland, Urmein – om precies te zijn. Mijn opa kwam vroeger voor zijn werk veel in Zwitserland en heeft ooit besloten een huisje te kopen, dat is nog atlijd in de familie en daar kom ik dus jaarlijks. Een weekje wintersport is voor mij een weekje rust. We zitten in een klein gebied, dus geen wilde apres-ski, maar een weekje bijkomen. Met mooi weer lekker de piste op, een wandelingtje hier en daar. In de zon op het balkon, genieten van lekker eten en de nodige wijntjes. Openhaard aan bij de borrel… en ga zo maar door. Een zalige week. Het doet altijd weer pijn om daar weg te gaan. 

Cruise Barcelona – Venetië 

Toen ik Spaans leerde in Barcelona, in 2011, heb ik een meisje uit Amerika ontmoet, Hailey. In de jaren daarna ben ik een aantal keer in Amerika geweest en heb ik haar verschillende keren gezien. We zijn oa naar Ohio, Washington en New York geweest samen. Nu is het mijn beurt om haar wat van Europa te laten zien. Samen met haar man komt ze in mei naar Nederland, daar genieten we een paar dagen van ons eigen fijne landje. Ze is nog precies optijd voor een bezoek aan de Keukenhof

Op 16 mei vliegen we naar Barcelona waar we een leuke AIRBNB hebben geboekt vlakbij de Boqueria aan de Ramblas. We gaan terug naar waar we elkaar hebben ontmoet en bezoeken een aantal plekken waar we zijn geweest. Ik heb zelf een maand in Barcelona gezeten dus ken de stad goed. Kijk er naar uit om terug te gaan, ben er sinds 2011 niet meer geweest. 

Vanuit Barcelona stappen we dan aan boord van de Royal Caribbean en maken we een mooie tocht langs Cannes, Rome, Naples (Salermo), Catania (Sicilie) en uiteindelijk eindeingen we in Venetue. Ik kijk er super naar uit! Een aantal van deze locaties zijn nieuw voor mij, dus ben benieuwd wat we daar gaan ontdekken. Ongetwijfeld zal het verblijf aan boord weer genieten zijn! Vorige jaar heb ik ook een fantastischt tijd gehad aan boord van een cruise (zie mijn blog –  Cruise life)! 

Marrakech

Nadat ik van de cruise terug ben in NL is het een paar weekjes werken totdat het volgende tripje is. Voor het eerst zal ik mij op het Afrikaanse continent bevinden, al voelt het niet helemaal alsof ik naar Afrika ga… Ik ga een aantal dagen naar Marrakech. 

Het ligt toch echt in Afrika, dus kan ik ook dat continent afvinken, blijft ‘alleen’ down under nog over…. Maar dat zal niet meer dit jaar worden. Goed, Marrakech! We hebben er 4 volle dagen. Ik ben erg benieuwd. Ik kijk uit naar de kleurrijke stad. We hebben nog niks gepland, dus alle tips zijn welkom! 

Nicaragua?

Dan heb ik later in het jaar nog 3 weken vrij, in november. Daarvoor heb ik nog niks gepland, dus wie een perfecte locatie heeft; shoot! Voor nu denk ik dat ik naar Nicaragua ga. Ik wil al een lange tijd naar Nicaragua maar aangezien het klimaat daar anders is dan hier kwam het er tot nu toe niet van om te gaan. Afgelopen jaar met kerst had ik al het gevoel dat het er in 2018 wel eens van zou kunnen gaan komen, dus een Lonely Planet heb ik al in huis. De voorpret kan dus eigenlijk al wel beginnen! Maar er staat nog zoveel op de planning eerst, dat ik me nog niet zo heel erg bezig hou met november. Aan de andere kant gaat de tijd snel en is het zo november… Tips voor Nicaragua ontvang ik ook graag! En als je een andere locatie hebt waar ik echt naar toe zou moeten in november hoor ik het uiteraard erg graag!