Niks zo veranderlijk als een mens – Reisjaar 2018 2.0

Een aantal weken geleden schreef ik vol enthousiasme over de plannen voor reisjaar 2018. Ook al was het nog vroeg in het jaar had ik het allemaal redelijk op n rijtje en leek me dit een perfecte planning, een goed vooruitzicht… Maar natuurlijk komen er dan toch door de tijd nog wat veranderingen! 

Reisspecialist

Ik heb eigenlijk nog nooit geschreven over mijn werk. Ik werk als reisspecialist Noord Amerika bij Tenzing Travel in Amsterdam. Als reisspecialist adviseer ik klanten over de beste invulling van hun reis naar Amerika en Canada. Ook organiseren wij deze reizen. Van A tot Z is alles dan geregeld voor klanten. Zalig werk. Ik kan mijn passie voor reizen/organiseren en omgaan met mensen verwerken in mijn werk… Wat wil je dan nog meer toch? Ok 1 ding is NOG leuker natuurlijk, en dat is zelf reizen. Gelukkig hebben we bij Tenzing Travel allemaal de mogelijkheid een studiereis te maken. Voor mij was het plan later in het jaar een reis te maken naar Amerika/Canada. 

Binnen de verschillende afdelingen is het een en ander verschoven en is voor mij de mogelijkheid gekomen mij ook te gaan specialiseren in reizen naar Midden- en Zuid-Amerika (waar ik gelukkig ook al wel wat van heb gezien). Aangezien ik voor de komende reizen Midden Amerika op het vizier had (november Nicaragua, februari 2019 Cuba) was ik mij er zelf al in aan het verdiepen. Ik vind dat er weinig leukers is dan inlezen in bestemmingen (ok er daadwerkelijk zijn dan…) . Om de bestemmingen goed te kunnen verkopen is het natuurlijk een meerwaarde als je er daadwerkelijk zelf bent geweest en dus uit eigen ervaring kunt vertellen.

Midden- en Zuid Amerika

Op de Midden- en Zuid Amerika-dag die we laatst hadden bij Tenzing heb ik mijn enthousiasme over Peru over kunnen brengen! Super!! Ik word er zelf ook weer zo bij van als ik terug denk aan die reis. Ik kan niet wachten totdat ik dit meer kan gaan overbrengen op klanten. Ondanks dat ik nog niet officieel begonnen ben met het verkopen van deze bestemmingen is er al een studiereis voor mij ingepland; naar CUBA! Onwijs gaaf, ik kan niet wachten! Gelukkig hoef ik niet lang te wachten want we vertrekken 31 mei al. 

Samen met 2 collegaatjes gaan we een autoreis maken in het Westen van Cuba. We gaan naar Havana, Vinales, Varadero en Trinidad. We gaan allemaal toffe dingen doen!!! Ziplinen in Vinales, salsales, fietstochten, fotografietour. Veel eerder dan gepland ga ik dus naar Cuba, fantastisch! Wie had dat gedacht? Ik ben helemaal enthousiast. Ik kijk er onwijs naar uit. Wie heeft er tips wat we onderweg echt moeten gaan doen?

Indonesië! 

Dan was het zo dat ik het niet rond kreeg op werk om in november/december vrij te krijgen om naar Nicaragua te gaan, helaas. Was nu gezien de verandering op werk wel super geweest als ik er snel heen zou gaan. Ik heb nu vakantie in oktober en dan is het nog geen goede reistijd voor Nicaragua, dus dat wordt dan wellicht komend jaar. Maaar wat dan…. Lang niet overal is oktober een goede reistijd. De handige reisplanner van Columbus heb ik er bij gepakt en mijn oog viel op Azië, Indonesië. Laat ik nou toevallig precies de dag daarna op werk een mail ontvangen met een agentenaanbieding van Singapore Airlines…. Dat kwam als geroepen! De keuze was dan ook snel gemaakt! Met een mooie aanbieding kan ik goedkoop vliegen die kant op. Tickets zijn inmiddels geboekt! Heen naar Jakarta – Java en terug vanaf Denpasar – Bali! Wat een fantastische reis zal dat gaan worden. Ik heb er zoveel zin in! Alle tips zijn welkom! Ben al een beetje bezig een route samen te stellen, maar veel heb ik me er nog niet in verdiept.

Gezien de komende reizen die nog op de planning staan zal het nog wel even duren voordat ik me helemaal ga verdiepen in Indonesie. Dus heb jij plekken die ik echt niet kan overslaan, dan hoor ik het heeeel graag! Ook tips voor Cuba zijn meer dan welkom! Wat een zalige reisvooruitzichten. 

68 gedachten over “Niks zo veranderlijk als een mens – Reisjaar 2018 2.0”

 1. Amerika, zou er heel graag eens heen gaan, hopelijk laat het budget het binnenkort toe! Jij gaat nog een mooi jar tegemoet! Veel plezier!

 2. Oh WoW wat doet jij toch fantastisch leuk werk! Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om reizen uit te stippelen en wat heerlijk dat jij dit voor je werk mag doen. De studiereis die je gaat maken klinkt ook als een onvergetelijke droom reis. Heel veel plezier alvast!

 3. Amai zo leuk dat je nu al naar Cuba kan terwijl je anders nog een jaar moest wachten.
  Geen reistips hier noch voor Cuba noch voor Indonesië, maar je zit aan de bron hé 😉

 4. Klinkt als een droomjob, toch voor iemand die geen kinderen heeft 😀 Het verste dat wij al geweest zijn was Gran Canaria :p Zulke grote reizen zijn voor als de kinderen groot zijn, dan moeten ze maar zelf gaan werken ervoor, haha :p

 5. Zowel Bali als Cuba zijn super bestemmingen. Als je in Bali nog geen hotel hebt vastliggen, moet je zeker eens naar The Mulia kijken. Wij vonden Ubud helemaal niets, maar voor de rest is het fantastisch! Het is wel overal super druk.

  1. Wat gaaf dat jij in beide landen bent geweest. ik ben zo ontzettend benieuwd!! Hotels in Cuba zijn geregeld via werk, maar ik ga het straks ook verkopen, dus sowieso goed om te weten!! 🙂 Dank voor je tip!

 6. Super gaaf jouw werk. Lijkt me geweldig om zoveel van de wereld te zien. Als ik ooit de mogelijkheid krijg om richting Midden Amerika te reizen ga ik mijn geboorteland bezoeken.

 7. Wauw, wat super tof zeg! Cuba is geweldig!! Volgens mij ga je precies dezelfde plekken aan doen, als ik heb gedaan. Echt een prachtige route! 🙂 Als je nog vragen hebt, laat het me weten! 🙂 Alvast heel veel plezier!

 8. Ohhhh, wat heb jij een vervelende baan! Wat heerlijk dat je al zo snel naar Cuba mag! Heel veel plezier, ook met de voorpret naar Indonesie!

 9. Ooh, dat ziet er een knap lijstje uit zeg! Jij hebt gewoonweg de perfecte job als reisliefhebber. Stiekem beetje jaloers, maar ik wens je vooral veel plezier tijdens je toekomstige reizen. Vooral nieuwsgierig naar Cuba!

 10. WoW, dat vraagt wel wat flexibiliteit van je! Maar super, je nieuwe bestemmingen! Ik was net nog in Key West, Florida, en dat ligt eigenlijk vlakbij Havana. Ik kon zo de Cubaanse sfeer al opsnuiven!

 11. Wat tof dat je zo snel al voor je werk naar Cuba mag! Als ik de verhalen van Edith (TravelCreateRepeate) lees dan word ik altijd wel een beetje enthousiast.

  Jammer dat je vanwege de beste reistijd de reis uit wilt stellen. Ik trek me daar zelf altijd weinig van aan 🙂

 12. Wat een heerlijk werk heb jij! Dat zou ook echt bij mij passen, haha.. wie niet met een reisblog. 😉 Wat gaaf dat je ook dat soort studiereizen kan maken en dat je naar Cuba gaat. Veel plezier alvast!!

 13. Wat leuk dat je een studiereis mag maken. Lijkt mij ook wel wat 🙂 Cuba ben ik nog nooit geweest, maar Indonesië wel. Prachtige bestemming en heel divers. Vooral Kawah Ijen en Borobodur vond ik fantastisch. Bali was ik maar één week dus wil zeker nog een keertje terug.

 14. Gaaf zeg! Wat een een leuk vooruitzicht! Ik heb ook net de LP South-America binnen. Peru was me ook al opgevallen. Daar schijnt het eten ook echt top te zijn. Maar ook landen als Bolivia, Ecuador, Chili lijken me echt heel mooi. Heb dit deel van de wereld altijd een beetje genegeerd, maar nu begint het toch te kriebelen…het was toch een soort blinde vlek geworden. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen in dit deel van de wereld!! Indonesie is ook helemaal top. Daar ben ik twee keer geweest en twee keer heel enthousisast teruggekomen! Prachtig land met heerlijk eten

 15. Oh yessss!! Wat goed om te horen!! Er is zoveel moois te ontdekken in Zuid Amerika. Ik ben 2 jaar geleden echt verliefd geworden op Peru, ik vond het een geweldig land. Het heeft echt mijn hard gestolen! Bolivia is ook prachtig!! Zeker niet overslaan. Ik heb er wat dingen over geschreven op mn site.. 🙂 .

 16. Wat een zakkige reisvooruitzichten. Cuba is zeker niet mis. Wel jammer dat andere reizen dan weer niet dood kunnen gaan. Maar vaak komt er dan iets anders moois voor in de plek zie je maar weer. Hier veranderen de reisplannen ook in de jaar dood. Zo zou ik eerst naar Noorwegen gaan maar dat is veranderd in Schotland. En zo ook Rome naar Spanje 🙂

  1. Heerlijk die veranderingen! Blijft leuk zo! De voorpret is al zo leuk, niet verkeerd om dat soms te wijzigen voor n andere bestemming Haha.

Geef een reactie