Globalizious

De reizen van … Sabine, van Overheerlijk Leven

Vandaag lees je de reisantwoorden van Sabine, 26 jaar. Zij woont samen met haar vriend, een oude kat en een drukke kitten op het platteland vlakbij Groningen. Zij werkt bij een webshop (in natuurvoeding) als content creator en klanten-blij-maker. Daarnaast is zij vrijwilliger (ze is een taalbegeleider en maatje voor mensen met psychische problemen).  Op haar persoonlijke blog overheerlijkleven.nl schrijf zij over haar leven, over o.a. haar hersenspinsels, waar zij naar toe reist, haar moestuin, haar kat en ‘groene’ keuzes maken. Lees bijgaand haar antwoorden op mijn reisvragen! 

 

  • Waar was je eerste vlucht naartoe?

   Mijn eerste vliegreis was naar Suriname. Ik was toen vier jaar oud. Tegenwoordig zijn de vluchten daarnaar toe wel vijf uur korter, onvoorstelbaar! 
   Ik vloog met mijn ouders en mijn broertje (die toen nog een babytje was). Eenmaal aangekomen op vliegveld Zanderij reden we naar het westen, naar mijn oma in Nickerie (inclusief oversteek met de veerboot). De infrastructuur is inmiddels een stuk beter. 

 

  • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig?

    Ik zit graag bij het raam, lekker naar buiten kijken alsof het Madurodam is. Het enige nadeel is dat ik een kleine blaas heb, dus dat mensen dan telkens voor me aan de kant moeten. Bij lange vluchten ga ik na het plassen vaak ook even een extra stukje lopen door het vliegtuig, even wat drinken halen, even staan. Zodat mensen niet voor elk klein dingetje hoeven op te staan voor mij. 

   Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?Ik neem altijd wat te lezen mee en een pak spelkaarten. Bij lange vluchten kun je (zoals vermeld bij de vorige vraag) ga ik nog een rondje lopen en een praatje maken o.i.d. En natuurlijk films kijken! Bij vluchten van meer dan 8 uur wordt ik gek, ik kan echt moeilijk stilzitten. Ik ben dan zo blij dat het smakeloze maaltje geserveerd wordt, zodat ik weer even iets te doen heb. Ohja en slapen doe ik ook, als het lukt tenminste.

 

  • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis?

   Het liefst reis ik de hele wereld over, maar om verschillende redenen (tijd, geld, milieu) maak ik niet elk jaar een verre reis. Ik denk dat ik 1x in de 4 jaar een verre reis maak en voor de rest blijf ik in Europa. Een wereldreis staat nog wel op de planning 🙂 

    

 

  • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel?

    Dat is per keer verschillend, maar ik vind het fijner om zonder agenda te vertrekken. In mijn dagelijks leven plan ik alles bijna in detail. In mijn vrije tijd doe ik het liever anders, zonder verplichtingen. Naar Thailand hadden wij alleen de eerste en de laatste nacht geboekt.. Voor de rest hadden we per dag besloten waar we naar toe zouden gaan. 
   Dat is uiteindelijk een hele verrassende trip geworden. 

 

  • Wat is je mooiste reisfoto?

    De leukste foto’s vind ik de foto’s die wij maakten in Thailand in Ayutthaya. Wij waren daar toevallig toen ze een repetitie deden voor de optocht voor het koningshuis. 
   Ineens zagen we prachtig versierde dames en heren voorbij paraderen en deze meneer die op een olifant voorbij kwam. We stonden zo dichtbij dat we de olifant konden horen ademen. Een heel bijzondere dag en een heel bijzonder foto. 

    

 

  • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

    

   Eigenlijk heb ik niet iets wat ik heel vervelend vond. Tuurlijk word je weleens besodemieterd door een tuktuk-driver ofz. Of je verdwaalt (als je in je eentje in Gambia bent).  Of je portomonnee wordt gestolen (tijdens een nachtzwemsessie in Hongarije). Of je mist bijna je vlucht (omdat je je paspoort thuis vergat).

   Ik heb ooit met mijn broertje een meer overgestoken met een watertrapfiets.  Niet heel handig, op de terugweg werden de golven midden in het meer zo hoog dat ons fietsje bijna zonk omdat er teveel water in kwam. We moesten nog een heel eind en het begon te stormen. We waren toen wel even bang, hadden al afscheid van elkaar genomen. Toen hebben we met onze schoenen water uit het fietse geschept en zijn we als een gek zo dicht mogelijk naar de kust gaan trappen. 

   Sommige dingen in het leven kunnen een beetje spannend zijn. Gelukkig kon bijna alles van mijn lijstje opgelost worden of kon ik er na die tijd heel hard om lachen.  Op 1 ding na, maar daar praat ik liever niet over in dit blog (de kans dat iemand hetzelfde overkomt is ook nihil, dus geen reden om niet te reizen!). 

 

  • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af?

   Thailand, Lissabon en Macedonië (Ohrid) zijn op dit moment mijn favoriete bestemmingen (van waar ik ben geweest).  Thailand vanwege de super vriendelijke mensen, Lissabon vanwege alle mooie kleuren en Macedonië omdat het nog niet zo bekend is (maar echt een pareltje). 

   Ik heb niet perse plekken die ik afraad, persoonlijk word ik niet zo warm van Duitsland (te grijs, te stijf). Uit Bangkok (de rest van Thailand was amazing!)wilde ik ook snel weer weg  (slechte luchtkwaliteit, veel zwervers en duistere steegjes). Landen zoals Tunesië en Turkije passen ook niet helemaal bij mij (veel opdringerige verkopers en veel massa-toerisme). 

 

  • Zonder welk item ga je echt niet weg?

    Mijn telefoon (foto’s, navigatie, informatie, contact met het thuisfront)

    

 

  • Wat staat er bovenaan jouw wish list?

    Een wereldreis maken en vooral nog veel van Azië ontdekken. 

    

 

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

  Praat met locals en vraag ze ook om tips. Zo heb ik een fantastische stapavond gehad in Macedonië door naar een club te gaan die een local had aangeraden (wij waren daar de enige toeristen). Heb ik nijlpaarden gespot met een lieve local op de Gambiaanse rivier en ben ik de zee overgestoken in een vissersbootje van Suriname naar Guana.

16 thoughts on “De reizen van … Sabine, van Overheerlijk Leven

 1. Ik lees dat ze samen met jouw vriend woont? 😉
  Ik heb ooit één keer gevlogen, naar Parijs, maar ik durf nu niet meer te vliegen, jammer want dan kom je niet zo ver…
  Een wereldreis maken lijkt me wel gaaf!

 2. wat leuk om een reiziger tegen te komen die uit millieu overwegingen haar verre reizen wat inperkt. Vliegen is zo vervuilend dat het mij ook tegenhoudt…. Ik probeer binnen Europa altijd met auto of trein te gaan…

 3. Thailand, Lissabon en Macedonië, wat grappig om daar dan Lissabon tussen te zien. Deze stad staat hoog op mijn lijstje, dus hopelijk kunnen we die volgend jaar doorstrepen.

 4. Leuke post! Er is voor mij nog genoeg te zien in Nederland en de rest van Europa. Vliegen ban ik zo veel mogelijk uit in verband met het milieu.

Geef een reactie