Globalizious

De reizen van … Renske, van PosterTime

De reizen van Renkse, van PosterTime

Deze week lees je de antwoorden van Renske ten Bosch, getrouwd en moeder van twee lieve pubers en trotse mede-eigenaar van webshop PosterTime. Lang geleden heeft zij een jaar lang met haar vriend (nu haar man) door Azie, Australie en Nieuw-Zeeland gebackpackt. Tot een jaar geleden woonde zij met haar gezin negen jaar in het buitenland (de langste tijd in Azie) en hebben ze daar ook heel veel gereisd. Nu is ze weer terug in Nederland waar een half jaar geleden webshop PosterTime live is gegaan. Deze webshop is opgezet met Mirjam de Bruin, eveneens globetrotter. PosterTime is gespecialiseerd in gepersonaliseerde posters voor belangrijke momenten in je leven zoals geboorte, trouwen, een belangrijke verjaardag en juist … mooie reizen! Het idee van PosterTime is dat ze niet alleen een mooie wanddecoratie maken maar ook echt een herinnering aan een bijzonder moment. Ook voor hun reisposters is ieder ontwerp custom-made en door hunzelf met alle liefde en aandacht ontworpen. Met een deel van de winst ondersteunen ze Young Focus, een stichting die kinderen in de sloppenwijken van Manila helpt met onderwijs en gezondheidszorg. Wat een prachtig initiatief! 

Ze heeft de mogelijkheid geboden aan jullie en korting van €5 bij bestelling voor 25 oktober! Gebruik de code LIZZIE5 bij het afrekenen.

 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Ik kan met het niet meer herinneren. Heeft kennelijk weinig indruk gemaakt! Het zal ergens binnen Europa geweest zijn. 

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

In het gangpad. 

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

k slaap veel (ook overdag!) en lees een boek of kijk een film.
 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Europa vind ik prachtig maar toch kies ik voor de wereld over reizen. Er is zoveel te ontdekken! 

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Toen ik jaren geleden een jaar ging backpacken hadden we de route heel globaal uitgestippeld, van land tot land. En verder regelden we alles ter plekke. Dat ging prima. Reizen met kinderen en in drukkere periodes maakt het reizen anders dus nu regelen we ook de overnachtingen vooraf. Wat we van dag tot dag doen, zien we ter plekke. Het is tenslotte vakantie blijven en te veel moeten is geen vakantie! 

 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Deze foto van El Nido herinnert me aan de drie jaar dat ik met mijn gezin in de Filipijnen gewoond heb. In onze laatste week gingen we naar El Nido, misschien wel het mooiste stukje Filipijnen. We sloten een onvergetelijk mooie periode af op dit paradijselijk stukje aarde en dat maakt deze foto extra bijzonder. 

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Behalve af en toe flinke buikloop niets gelukkig. 

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Ik raad geen enkel land af, ieder land heeft iets dat de moeite waard is om te zien of mee te maken. En ik raad zo veel landen aan! Japan, Vietnam, Zuid-Afrika. Als ik echt een land moet kiezen zeg ik Laos. Omdat je er terug gaat in de tijd, er serene rust heerst, de bevolking heel innemend is, de landschappen prachtig en de ontelbare tempels in Luang Prabang een onvergetelijke indruk maken. En je kunt er gewoon op je fietsje rondtouren! 

 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Een mooi boek

 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Zuid-Amerika. Argentinie. De cultuur in Buenos Aires en de afwisselende natuur door het hele land zou ik graag nog eens ontdekken.

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Wees flexibel en sta open voor andere culturen. En praat met andere mensen, luister naar hun verhalen en doe er je voordeel mee. Oei, dat zijn er al drie he?

39 thoughts on “De reizen van … Renske, van PosterTime

 1. Oh nee ik mag er niet aan denken buikloop op een vlucht! Ik durf geen vliegtuig toilet te gebruiken 🙂 ik ben enorm bang van het verschrikkelijke lawaai bij doorspoelen looolz 🙂 Ik hou me liever op ook op lange vluchten! verschrikkelijk hé 🙂 haha

Geef een reactie