Globalizious

De reizen van … Mirjam, van Een Goed Verhaal

De reizen van Mirjam, van Een Goed Verhaal

Vandaag stel ik graag Mirjam Hart aan je voor. Moeder van 3 kids (12 jaar, 3 jaar 1 jaar). Ze schrijft op haar blog ‘Een Goed Verhaal‘. Met haar gezin probeert ze steeds milieubewuster te wonen en te leven. Ik vroeg haar een aantal reisgerelateerde vragen. Lees hier haar antwoorden!

 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Toen ik een jaar of 6 was mocht ik voor het eerst vliegen. We gingen op vakantie naar Alicante waar een zus van mijn vader woonde. Ik was ontzettend nerveus, weet ik nog.

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

In een heel druk vliegtuig zit ik het liefst bij het gangpad. Dan hoef ik niemand lastig te vallen als ik naar het toilet moet en kun je meestal net even beter je benen strekken.

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Ik ben dol op lezen, maar heb er te weinig tijd voor. Tijdens een vlucht zit ik dan ook het liefst met mijn neus in een boek of tijdschrift.

 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Ik vind citytrips in Europa prima. Vooral nu we een duurzame lifestyle hebben, kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven om de hele wereld over te vliegen. Autovakanties of vakantiebestemmingen die met de boot of trein te bereiken zijn hebben nu de voorkeur. Ook zie ik het niet zo zitten om met 3 drukke kids te moeten vliegen. Ik ben dol op oude steden met mooie gebouwen, leuke marktjes en veel musea.

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Van te voren heb ik altijd een hele waslijst met alles wat ik wil zien en doen. Ik wil namelijk niets missen. Mijn reisgezelschap is daar niet altijd blij mee, dus kijken we vaak ter plekke wat we nu écht willen zien en wanneer we een rustig dagje inplannen.

 • Wat is je mooiste reisfoto? 

De foto die ik maakte vanuit de tent tijdens mijn eerste vakantie met mijn vriend. Ik ben niet zo’n fan van kamperen, maar we hebben toen echt een fantastische vakantie gehad. Deze foto heeft dus voor mij heel veel mooie herinneringen. En het was gewoon een lucky shot, met mijn telefoon gemaakt.

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Onze vakantie in Denemarken eindigde op de Duitse snelweg met een kapotte auto. We moesten heel lang wachten op een sleepauto die ons naar een garage net over de grens in Nederland zou brengen. De chauffeur van de sleepwagen nam het niet zo nauw met regeltjes. Er was slechts 1 stoel met gordel (daar ging onze baby in de maxi-cosi maar zitten) en onderweg was hij drukker met zijn telefoon bezig dan met zijn mede-weggebruikers. Met telefoon tussen oor en schouder geklemd, terwijl hij ondertussen notities maakte op een papiertje en het stuur probeerde te balanceren. En de hele weg rijdend telefoneren. Doodeng!

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Mijn plan is om wat vaker weekendjes weg en korte vakanties in eigen land in te plannen. Nederland is zo mooi en divers. Ik heb nog lang niet alles ontdekt! Het weer moet natuurlijk meezitten, maar je kunt hier de mooiste vakanties hebben. Van luxe hotels tot back to basic in een hutje op de hei. Ik vond mijn vakantie op Bali de minst leuke vakantie. Het was overal vies, vreselijk toeristisch en het contrast tussen de rijke toeristen en de lokale armoede vond ik daar zeer confronterend

 • Zonder welk item ga je echt niet weg?

 Ik heb altijd een hamamdoek in mijn bagage. In een hotel wikkel ik de doek om mijn kussen. En anders is het ideaal als handdoek, picknickkleed, dekentje of omslagdoek.

 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Ik zou heel graag naar Marrakech willen. Al is het alleen maar om heel veel mooie insta-foto’s te maken en te shoppen op die prachtige markten. Samen met mijn vriend wil ik ook nog heel graag een keer naar New York. En met het gezin wil ik heel graag nog een keer naar Zeeland. Daar zijn we namelijk nog nooit geweest!

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Neem heel veel foto’s! Ik kan nog heel lang nagenieten van een vakantie met een map vol foto’s op de computer. En dan niet alleen foto’s van elkaar of mooie vergezichten, maar juist ook van het eten op je bord, het nummer van je hotelkamer of het uitzicht vanuit je bed. Dat soort details vergeet je vaak, maar niet als je het hebt vastgelegd.

Lees via deze link meer van haar tips over leuke uitjes en vakanties. 

33 thoughts on “De reizen van … Mirjam, van Een Goed Verhaal

 1. Wat een goede tip, Nederland is zeker heel mooi en eigenlijk zouden we hier eens vaker bij stil moeten staan en er meer van moeten genieten. Een doek heb ik ook altijd bij me, makkelijk voor van alles.

 2. Altijd leuk om vakantieverhalen van iemand anders te lezen 🙂 En die tip over foto’s ga ik proberen meenemen, ik neem wel foto’s maar echt veel te weinig. Volgende keer beter.

 3. Leuke antwoorden op je vragen! Ik probeer zelf ook iets minder het vliegtuig te nemen. Wel nog voor lange vakanties, maar niet voor korte tripjes.

  Volgende week ga ik een weekendje weg in Nederland. Heerlijk.

Geef een reactie