Globalizious

De reizen van … Merel, van Merellisanne

Vandaag lees je de reisverhalen van Merel, een 22-jarige journalistiekstudente. In haar vrije tijd besteed zij veel tijd aan haar  blog , vindt zij het leuk om de deur uit te gaan en brengt zij veel tijd door in Parijs omdat haar vriend daar woont.

Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Mijn eerste vlucht was naar Mallorca, volgens mij was ik toen 15 jaar oud.

Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Ik zit het liefst bij het raam omdat ik het heerlijk vind om naar buiten te kijken. Ook vind ik het fijn omdat het de beste plek is om te slapen haha.

Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

In het vliegtuig vind ik het heerlijk om te schrijven, een boek te lezen of lekker een dutje doen. Ik moet wel toegeven dat ik vaak heel ongeduldig ben op de heenweg, omdat ik graag snel op mijn bestemming wil zijn.

Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Ik word vooral enthousiast van verre reizen. Ik ben twee keer buiten Europa geweest en vond dat onwijs tof. Maar ook binnen Europa heb ik prachtige plekken gezien. Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel?  Tot nu toe zijn mijn reislocaties vaak uitgestippeld, maar wat ik ga doen besluit ik op het moment zelf. Ik zou wel een keer op reis willen zonder ook maar iets vast te leggen en gewoon zien waar ik uitkom.

Wat is je mooiste reisfoto? 

Mijn favoriete reisfoto is die van mijn graduation in Amerika omdat ik me op dat moment realiseerde hoe bijzonder het is dat ik een high school year gedaan heb.  Naar school gaan in Amerika was altijd mijn droom en op het moment dat ik mijn diploma kreeg besefte ik me dat het gelukt is. 

Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

In 2013 vertrok in naar Amerika voor een high school year. Helaas ben ik twee keer bij verkeerde gezinnen geplaatst en vooral mijn eerste gastgezin was een drama. Ik voelde mij echt niet veilig en zelfs de politie is betrokken geweest bij de situatie met dit gezin. Dit was toch wel een hele nare periode omdat ik als net 17 jarige in mijn uppie aan de andere kant van de wereld zat en nog niemand kende. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen.

Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Ik ben een groot liefhebber van Oostenrijk vanwege de prachtige natuur en sfeervolle dorpjes. Dit land raad ik zeker aan! Tot nu toe heb ik nog geen landen bezocht waarvan ik dacht, dit vind ik helemaal niks. Zelf zou ik geen onveilige gebieden opzoeken.

Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Ik ga nooit op reis zonder mijn camera of telefoon met camera en een notitieboekje. Ik leg graag alles vast.

Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Ik wil heel erg graag backpacken door Zuid-Oost Azië en ook Australië staat hoog op mijn lijstje.

Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Wanneer je voor een lange tijd in het buitenland verblijft kunnen sommige dingen heel normaal lijken. Probeer ze toch vast te leggen op beeld of je herinneringen op te schrijven in een boekje, want er komt een moment dat je beseft hoe bijzonder het eigenlijk is.

Geef een reactie