De reizen van … Marcelina, van DM on the Road

Vandaag het verhaal van Marcelina, 23 jaar, getrouwd met Dirk en blogt op dmontheroad.nl. Daarnaast is zij actief op Instagram. Ze is juf/begeleider in het dagelijkse leven en is gek op meer van de wereld ontdekken. Dit doet zij het liefst samen met Dirk. Samen hebben ze al een roadtrip door Europa gemaakt (10 landen) en ze zijn op Terceira (Azoren, Portugal) geweest. Verder vinden ze het ook heerlijk om door Nederland te rijden en daar leuke steden/plekjes te ontdekken. De wereld is zo prachtig, maar soms moet je het dichterbij zoeken. Zelfs in je eigen woonplaats valt genoeg te ontdekken :). Lees vandaag de antwoorden die zij gaf op mijn reisvragen. 
 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Naar Rome in 2015. Het was een hele korte vlucht, maar voor mij wel hartstikke spannend. Ik ben niet bang voor hoogtes en ik ben gek op snelheid, dus ik was al gauw gewend geraakt aan het vliegen. 
 
 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Raam! Absoluut. Zonsopgang, zonsondergang, de oceanen, de wolken, de Alpen etc. Er valt zoveel te zien vanuit de lucht. Ik kies altijd een plekje bij het raam als het kan. 
 
 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Mijn langste vlucht was naar Kreta, dit duurde ongeveer 4 uur. Ik neem een tablet of boek mee om deze tijd te doden. Vaak zet ik ook een muziekje op of ik probeer wat te slapen. Ik heb dus nooit echt een lange vlucht meegemaakt.
 
 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Als ik het geld had, maakte ik een roadtrip door de USA of ging ik op reis door Australie en Nieuw-Zeeland. Toch zoek ik het momenteel dichter bij huis. Terceira was natuurlijk wel al een eindje weg (en toch maar 3,5u vliegen), maar ik vind Europa ook echt prachtig om te ontdekken hoor. Het is dat er momenteel andere prioriteiten zijn waar we eerst voor sparen. Ik denk dat onze eerste, duurste reis naar IJsland gaat zijn. Daar wil ik namelijk supergraag heen. 
 
 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Onze roadtrip hebben we helemaal uitgestippeld, maar daar zijn we soms vanaf geweken als we bijv. een mooiere route zagen onderweg. Meestal zoek ik een paar hoogtepunten op die er in de buurt te doen zijn en verder zien we het dan wel haha. Ik wil zo min mogelijk stress hebben op vakantie. Zo hebben we ons op Terceira laten informeren door de Tui host over activiteiten. Ik was druk aan het meepennen, zodat we genoeg konden ondernemen daar. 
 
 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Deze is gemaakt op de grens tussen Italie en Slovenie. Voor ons liggen de Julische Alpen. Een prachtige herinnering die we konden maken, doordat we afweken van de route die rechtstreeks naar ons dorpje ging. Zo zie je maar waar dat wel niet goed voor kan zijn 😉  (foto nog invoegen)
 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Dit was tijdens een reis met de middelbare school. We waren in Engeland (Maidstone) en we gingen 1 dag naar Londen. Alles stond er vast, we konden geen kant op, want de metro’s staakten. Dus wat heb ik van Londen gezien? De Tower Bridge en we zijn in de London Eye geweest. Daarna moesten we terug de file in richting Maidstone. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik heel graag nog eens naar Londen zou willen. Het is er nog niet van gekomen helaas. 
 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Ik raad iedereen aan om Oostenrijk echt goed te ontdekken. Dit land is namelijk heel veelzijdig. Verder raad ik iedereen aan om de Azoren (Portugal) te bezoeken en dan de eilanden Terceira of Sao Miguel. Deze eilanden hebben beide het beste van Europa allemaal bij elkaar. Heerlijke temperatuur, watervallen, vulkanen, stranden, walvissen, dolfijnen, prachtige natuur, rotsen, bossen etc. Je zult je hier echt thuis voelen.
Ik raad zelf Parijs af om te bezoeken. Dit lijkt allemaal zo geweldig, maar ik vond het uiteindelijk echt een grijze stinkstad haha. Er zijn veel mooiere hoofdsteden. Verder raad ik niet echt een bepaald land af, want ieder land heeft wel zo zijn charmes denk ik. 
 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Camera/telefoon, omdat ik mijn reizen echt graag wil vastleggen voor mooie herinneringen. 
 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

IJsland & Budapest voor Europa. Australie/Nieuw-Zeeland voor de rest van de wereld. 
 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Verdiep je echt in het land waar je naar toe gaat. Wat is wel/niet toegestaan op straat? Hoe rijden de mensen in het verkeer (Italie lijkt het haast wel recht van de snelste)? Hoe veilig is het buiten je hotel/appartement? Zulke dingen vind ik heel belangrijk om te weten. Dat je kennis hebt van waar je gaat verblijven. Zo voel jij je ook een stuk veiliger. 

25 gedachten over “De reizen van … Marcelina, van DM on the Road”

 1. Leuk interview een leuk om weer een nieuwe blogger te leren kennen. Alleen ben ik het niet eens met de tip over jezelf verdiepen in een land. Want het avontuur zonder voorkennis van een land is zo veel groter. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Geef een reactie