Globalizious

De reizen van … Kirsten, van Travelaar

Vandaag lees je de reisantwoorden van Kirsten, 31 jaar en sinds januari 2016 is zij de wereld aan het ontdekken samen me haar vriend Erick. Ze hebben gereisd in Azië, het Midden-Oosten, Centraal Amerika en hebben gewoond, gewerkt en gereisd in Australië en Italië. Al hun avonturen en reistips zijn te vinden op Travelaar.nl.

 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Mijn eerste vlucht ging naar Alicante in Spanje met de hele familie toen ik een jaar of 13 was.

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Aan het gangpad. Ik ging eerder altijd voor het raam vanwege de uitzichten, maar heb gemerkt dat het aan het gangpad net iets comfortableren zitten is.

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Ik vind vliegen verschrikkelijk. Niet eng, maar gewoon heel saai. Ik probeer de tijd te doden door te lezen, muziek te luisteren en af en toe een serie of film te kijken.

 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

De afgelopen jaren heb ik vooral de wereld over gereisd, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen dat Europa toch wel één van mijn favoriete continenten is. Zoals het nu lijkt blijven de komende tijd dan ook in Europa reizen.

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Vooraf plan ik eigenlijk weinig. Ik weet welke plekken ik wil bezoeken in een bepaald land, maar beslis niet vooraf wanneer ik daar naartoe ga. Voor mij betekent reizen vrijheid en dat betekent ook zo weinig mogelijk vastleggen.

 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Dat is zo lastig kiezen met de tienduizenden foto’s die we hebben gemaakt tijdens onze wereldreis. Op Bali heb ik echter een foto gemaakt van een mevrouw in de rijstvelden en dit is zeker één van de favorieten.

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Eigenlijk heb ik weinig pech gehad tijdens het reizen, maar één van de vervelende dingen was het overlijden van mijn oma toen wij net een maand in Australië waren en daarvoor al 9 maanden door Azië hadden gereisd. Gelukkig hadden we een goede reisverzekering en konden we zonder gedoe naar huis vliegen voor 2,5 weken.

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Iran is een absoluten aanrader! Er zijn veel vooroordelen over het land, maar het is er zo mooi. En de mensen zijn de meest fantastische mensen ever. Wat een gastvrijheid! Er is geen enkel land dat ik af zou raden. Ieder
land heeft zijn mooie en minder mooie plekken. Op sommige bestemmingen moet je er alleen iets beter naar zoeken.

 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Zonder mijn camera. Ik hou van foto’s maken.

 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Mijn wish list is zo lang dat ik er wel een week over zou kunnen schrijven, maar natuurlijk zijn er een aantal landen die iets hoger staan dan andere, zoals: Marokko, Colombia en Roemenië.

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Laat alles vooral gewoon op je af komen. Teveel plannen en druk maken vooraf is zonde van je tijd en energie. Tijdens het reizen veranderd alles toch telkens weer. Dat is juist het mooie aan reizen, de vrijheid.

32 thoughts on “De reizen van … Kirsten, van Travelaar

 1. Ik ben er ook van. Globaal een lijstje maken en niet te veel vastleggen. Wij zetten de vaak de eerste twee dagen vast en daarna beslissen we per dag over we verder gaan en waarheen. Vrijheid, Blijheid 🙂 Je geeft aan dat Europa je voorkeur heeft, maar op je wish-list alleen roemenië? ben wel benieuwd waar je nog meer heen wilt in Europa……

 2. Grappig dat Kirsten door al haar reizen naar verre landen nu de voorkeur aan Europa geeft. Ik vind Europa zelf ook heel erg mooi en ben er nog lang niet op uitgekeken.

 3. Wat een mooi overzicht. Wij hebben ook een aantal maal door Azië heen gereisd. Wel op een luxe manier overigens. We huurden een auto met chauffeur of gingen eerst een aantal dagen een privé-tour doen voordat we de rest van de tijd (een paar weken) bij ons favoriete resort in Bali gingen logeren. Maleisië en Singapore waren ook heel fijn. Deels voor een stopover (ideaal als je naar Azië reist vind ik. Een dag of 3 wennen aan de andere tijdzone en het klimaat, voordat je verder vliegt naar je eindbestemming).

 4. Wat bijzonder wat je vertelt over Iran, Kirsten. Ik heb er weleens boeken over gelezen, maar ik blijf het op de een of andere manier wat spannend vinden. Wellicht komt dat ook door mijn uiterlijk. Ik ben Indisch, maar in elk land waar ik kom voel ik wat van herkenning bij de bewoners. In die zin, dat ze in Indonesië zien dat ik Indisch ben. In Turkije denken ze dat ik Turks ben. En soms krijg ik weleens te horen dat ik een Arabisch uiterlijk heb. In Turkije en Dubai ben ik dan ook weleens met een donkere blik aangekeken als ik in jurkjes (heel decent overigens) of aan de hand van een blonde man (mijn man) door de straten liep.

 5. Ik ben niet zo dol op vliegen, maar als ik vlieg wil ik bij het raam zitten en naar buiten kunnen kijken 😉 Wel goed om te weten dat de andere stoelen juist comfortabeler zitten!

Geef een reactie