Globalizious

De reizen van … Katja van Daily Greenspiration

Vandaag interviewde ik Katja Staring, van de website DailyGreenspiration
Zij schrijf over haar tuin, haar oogst, maar ook over slow travel zoals wandelen en fietsen en reizen naar groene gebieden en groene steden, want daar doet ze graag inspiratie op, om die vervolgens weer te delen. Haar missie is mensen weer oog voor de natuur laten krijgen en ervan te laten houden. Van natuur wordt je gelukkig, ontspannen en gezond!
Daarnaast is ze publicist. Zij schrijft en fotografeert en bedenkt contentconcepten voor opdrachtgevers over groene onderwerpen. Momenteel werkt zij met een tuinontwerpster aan een tuinboek: Avontuurlijk Tuinieren, dat begin 2019 uitkomt. Dat zijn ze bomvol tips en inspiratie aan het stoppen voor iedereen die een tuin wil met meer ruimte voor natuur. Dit vindt ze superleuk om te maken, want daarvoor gaat ze natuurlijk veel voor op pad om mensen te spreken en mooie voorbeelden te fotograferen. Die foto’s zie je ook op Instagram @DailyGreenspiration

 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Naar Barcelona, toen ik daar een jaar ging wonen na mijn middelbare school. 

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Raampje. Het gangpad is zo onrustig en tegen een raampje kun je beter slapen dan op de schouder van je buurman 🙂

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Lezend, kletsend en het een vlucht is perfect ‘verloren tijd’ om eens wat foto’s uit mijn galerij en andere onzin van mijn telefoon te verwijderen, of om foto’s te bewerken op de terugvlucht.

 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Over de hele wereld is het prachtig, maar dicht bij huis is het net zo mooi en bijzonder. Ik heb inmiddels zoveel gereisd, zowel privé als voor werk, op zoveel manieren, dat ik blij ben met juist niet al te veel ingewikkelds en dichtbijbestemmingen ook enorm kan waarderen. Liefst ben ik in de natuur of een groene omgeving zoals een park of botanische tuin. Maar omdat ik zelf op het platteland woon, mag ik ook graag steden bezoeken. Al zoek ik ook daar weer naar groen. Verder wil ik op een reisbestemming  lekker kunnen eten, graag vegetarisch.

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Mijn reis heb ik het liefst als roadtrip, zowel te voet, per fiets als per auto of trein. Dat gaat gedeeltelijk uitgestippeld en de rest zien we ter plaatse. Accommodatie is met een app zo geboekt, behalve in de wat meer ‘rural areas’. Ik en mijn man gaan vaak op fietsvakantie en dan weten we ons einddoel, vaak ook de route (ongeveer) en kijken we ter plaatse hoe het loopt en waar we die dag eindigen. Dat ligt aan het weer, de heuvels, de wind, ons humeur, of we onderweg wat tegenkomen waar we langer willen kijken. Op bergtochten is het handig om wel van tevoren je accommodatie te boeken, want je wilt niet na een dag lopen en klimmen bij een volgeboekte hut of dorp zonder hotels aankomen. 

Laatst zaten we een paar dagen in een huisje i.v.m. een opdracht en dat beviel verrassend goed: één basishonk om dagelijks vanuit te vertrekken. 

 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Nou dat vind ik een moeilijke vraag, want ik maak elke reis honderden foto’s van met name details. Ik ben dol op bloemen en insecten en je ziet me dan ook regelmatig hurkend, liggend of voorover gebogen in een veld of bloemenborder. Gelukkig doe ik aan yoga 😉

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Oei, nou, ik heb van alles meegemaakt, maar hondsberoerd en doodziek worden van bedorven eten op Java was zeker een van mijn worst nightmares. Nog maanden last van gehad. 

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Aanrader: Nederland! Afrader: geen enkel land, iedereen mag lekker zelf ervaren en smaken verschillen. 

 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Mijn smartphone 🙂 En daarnaast: mijn originele Zwitserse zakmes.

 • Wat staat er bovenaan jouw wishlist? 

Patagonië, Japan, New Hampshire/Vermont, Madagaskar, Namibië. En altijd: wandelen in de bergen of langs grillige kusten.

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Kies eens voor slow travelling, voor juist méér intense beleving en het genieten van details. En geniet van de natuur, altijd. 

 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie