Globalizious

De reizen van … Judith, van Worldwife

Vandaag lees je de antwoorden van Judith, 45 jaar uit Helmond. Ze is gek op stedentrips, street art en zonsondergangen. Ze maakt graag een rondreis door een ver land maar gaat er ook graag in eigen land op uit. Sinds een paar jaar blogt zij over haar reizen op www.worldwife.nl.

  • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

   Die ging naar Malta, in 1993. Alweer een hele poos geleden.

 

  • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

   Dat ligt eraan aan welke kant van het vliegtuig ik zit. Het liefst zit ik aan de linkerkant van de rij omdat ik aan één oor doof ben. 

 

  • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

   Meestal kom ik tijd te kort. Dan wil ik lezen, films kijken, reisgidsen doorlezen en slapen.

  • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

   Ik wissel het graag af. Ook dichtbij huis zijn mooie dingen te zien en te doen.

 

  • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

   Ik bereid alles tot in de puntjes voor. Ik weet exact wat er allemaal te doen is op een bestemming en maak dan ook altijd een planning van dingen die ik wil zien en doen. Soms sla ik daar wel een beetje in door. Ik probeer dat ook een beetje los te laten maar dat is lastig.

  • Wat is je mooiste reisfoto? 

   Poeh, dat is een lastige. Ik maak ontzettend veel foto’s op reis. Maar de foto van de olifant met zebra’s die ik maakte in Addo Elephant NP in Zuid-Afrika vind ik wel heel erg mooi. Net als die van de zonsondergang in Zadar.

 

  • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

   Gelukkig heb ik nog niet echt vervelende dingen meegemaakt. Het ergste is denk ik een smerige hotelkamer.

 

  • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

   Ik vind Thailand echt een geweldig land. De natuur, de cultuur, de mensen, het eten, alles is even fantastisch. Tunesië daarentegen vond ik verschrikkelijk. De opdringerige cultuur, het was er smerig, nee, daar zie je mij nooit meer terug.

 

  • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

   Mijn telefoon.

  • Wat staat er bovenaan jouw wish list?

    Fins Lapland in de winter. Ooi, ooit ga ik er naartoe.

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

  Geniet van je bestemming, waar ter wereld je ook bent.

6 thoughts on “De reizen van … Judith, van Worldwife

Geef een reactie