De reizen van … Joyce, van Mind Events Factory

Vandaag de reisantwoorden van Joyce Mol, de oprichter van Mind Events Factory en The Management Assistant. In juni 2017 is zij gestart als zelfstandig ondernemer. Eerst op het vlak van Business Support. Nu combineert zij dit met Yoga en bewustwording via Mind Events Factory. Zij heeft een passie voor reizen en je zult haar dus ook regelmatig tripjes zien maken. Recreatief of voor trainingen. Zij vindt het heerlijk om zelfstandig ondernemer te zijn. Dit geeft haar de vrijheid om te reizen wanneer zij wil en het fijne is dat zij haar werk mee kan nemen. Waar en wanneer zij dat wil. 
 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

De eerste keer dat ik in een vliegtuig zat kan ik mij niet meer herinneren. Ik weet wel dat deze reis naar Zuid-Afrika was. Mijn tante woonde destijds daar met mijn neefjes en nichtjes. De eerste vlucht die betekenis voor mij vormde was naar Turkije in 2012. Ik ben toen samen met een collega op vakantie naar Turkije gegaan. 
 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Ik zit het liefste bij het raam in het vliegtuig. En gek genoeg kies ik ook altijd rij nummer 3 of rij nummer 11 met stoel F. Op deze plek kan ik me fijn afzonderen van de drukte om me heen en ik vind het gewoon super fijn om naar buiten te kunnen kijken. Verder slaapt het ook lekkerder omdat je gemakkelijk je hoofd opzij kunt liggen. 
 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

In het vliegtuig luister ik tegenwoordig naar yoga nidra en meditatieve muziek. Het opstijgen en landen vind ik altijd wel spannend. Tijdens een rustige vlucht schrijf ik graag. Mediteren is ook fijn. Ik heb daar eens een artikel over geschreven, omdat ik hoop dat dit andere mensen ook kan helpen als ze ongeduldig zijn tijdens een vlucht of veel spanning ervaren. 
 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Ik heb de ambitie om de hele wereld over te reizen. Tot nu toe ben ik in de volgende landen geweest: Nederland, België, Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Spanje & Ibiza, Turkije, Israël, Zuid-Afrika. 
 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Vaak ontstaan reizen spontaan bij mij. Niet met een volledig uitgestippelde route. Het is fijn als je tijdens je reis zelf kan bepalen waar je naartoe wilt en wat je nog wilt zien. Dit geeft je een vrij gevoel. 
 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Mijn mooiste reisfoto is genomen in Ibiza bij Es vedrà (the magic rock) in november 2018. Deze rots in zee voor de kust van Ibiza staat bekend om zijn magische krachten. Net als de Bermuda Driehoek. Je mag als mens geen stap op de rots zetten als je geen onderzoeker bent. En met zonsondergang heeft het een magische uitstraling. Hier heb ik alles achtergelaten wat mij niet meer diende. 
 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Het vervelendste dat ik heb meegemaakt tijdens het reizen is dat niet iedereen te vertrouwen is. Voordat ik als online ondernemer werkte, heb ik in de hospitality gewerkt in Duitsland. Dit was een hele leuke tijd. Daarna ging ik naar Griekenland en daar hielden de eigenaren zich niet aan de afspraken. Daar was ik erg verdrietig over. Mijn leerpunt hierin is dat je altijd alles vast moet laten leggen als je ergens anders voor iemand gaat werken en wonen. Dan heb je altijd iets om op terug te vallen. En blijf bij jezelf. Deze mensen konden hun restaurant een jaar later sluiten. Dus dat zegt natuurlijk al genoeg. 
 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Het land dat ik iedereen kan aanraden om te bezoeken is Israël. Er is qua cultuur veel te zien en de verschillen zijn enorm groot. Om te relaxen kan ik je zeker aanraden om naar Eilat te gaan (Dolphin Reef). En als je het leuk vind om in de woestijn te verblijven, ga dan even langs Boker Valley Vineyards in de Negev Woestijn en verblijf daar dan in de Couple Suite. Vanuit bad kan je door een groot raam de woestijn zien met zonsondergang. 
 
Tot nu toe heb ik nog geen een land die ik af kan raden. Locaties waar oorlog heerst zou ik zelf niet naartoe gaan. Natuurlijk is het in Israël ook niet altijd rustig. Maar je kunt er met een gerust hart reizen. Bereid jezelf gewoon goed voor en luister altijd naar je intuïtie. 
 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Mijn telefoon zal ik altijd meenemen op reis. Super handig om even een hotel te boeken, een route te plannen of mensen te bereiken waar je mee hebt afgesproken. 
 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Bovenaan mijn wishlist staat een reis naar de Malediven en India. De Malediven omdat het zo sprankelend mooi blauw water heeft. India om mijn kennis over yoga nog meer te verdiepen. 
 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Mijn belangrijkste travel tip is dat als je je niet comfortabel voelt, geef het dan toch een dag om te zien of je kunt wennen. Je bent er niet voor niets heen gegaan. Als je je na een dag nog niet fijn voelt, boek dan wat anders. Ik heb voor mezelf voorgenomen om altijd voor een beetje luxe te kiezen als ik niet 100% zeker weet hoe de service in een land geregeld is. Dan zit je altijd goed qua hygiëne. 

18 gedachten over “De reizen van … Joyce, van Mind Events Factory”

 1. Weer een leuk interview. Israel staat bij mij ook nog op mijn verlanglijstje maar durf toch niet zo goed naar dit land te gaan omdat het er vaak zo onrustig is. En min telefoon neem ik ook altijd mee, maar dat geldt in Nederland ook. Dat is mijn belangrijkste fotocamera tegenwoordig 😉

Geef een reactie