Globalizious

De reizen van … Jacoba, van Op reis met Co

Vandaag lees je de reisantwoorden van Jacoba (die door haar vrienden Co wordt genoemd), woonachtig in Amsterdam en reisverslaafd. Zij werkt fulltime als marketeer bij een van de beroemdste orkesten ter wereld en in haar vrije tijd gaat zij zoveel mogelijk op reis. Ook schrijft zij graag, wat in 2015 resulteerde in haar reisblog Op reis met Co. Volg haar ook op  Instagram/Facebook/Twitter/Pinterest: Opreismetco

 • Waar was je eerste vlucht naartoe? 

Van Groningen naar Kos. En ik vond me dat een portie spannend! Ik was al 21 en was nooit verder geweest dan Frankrijk (met de auto) en snapte echt niet hoe zo’n vliegtuig in de lucht kon blijven hangen. Dat snap ik nog steeds niet trouwens.

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig? 

Het raam. Ik wil altijd naar buiten kunnen kijken, ook al is er niets te zien.

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Uit het raam staren, muziek luisteren, lezen en films kijken. Ik vind lange vluchten nooit zo heel erg (al sta ik liever op de grond) want ik vermaak me altijd prima.

 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis? 

Op dit moment reis ik vooral de wereld over, omdat het nu makkelijk gaat (ik ben gezond, single en heb veel vakantiedagen). Er zijn ook genoeg plekken binnen Europa om te ontdekken, maar ik heb altijd zoiets van ‘dat kan altijd nog wel’.

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel? 

Ik doe beide, maak er meestal een combinatie van. Als ik een road trip maak in Amerika, dan heb ik mijn route en accommodaties vrijwel altijd al vastgelegd. Ik reis namelijk meestal in het hoogseizoen en alle goede plekjes zijn ruim van te voren al volgeboekt. Als ik alleen op reis ga (backpacken) heb ik de route globaal wel in mijn hoofd, maar boek ik accommodaties een of twee nachten van tevoren. Dan heb ik iets meer speling als ik het ergens naar mijn zin heb.

 • Wat is je mooiste reisfoto? 

Deze van de zonsondergang op de Filipijnen. Het was daar superslecht weer (tropische storm en een tyfoon), maar op Eerste Kerstdag deed ik een eilandtour en was het eindelijk een hele dag zonnig en droog. En de dag eindige met deze spectaculaire kleurrijke zonsondergang, wauw.

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Tijdens mijn reis in Peru ben ik heel hard gevallen tijdens het sandboarden. Ik ging in volle vaart een duin af op een snowboard en het snowboard was opeens verdwenen. Ik donderde als een lappenpop de duin af, waarbij ik meerdere keren op mijn hoofd viel. Gelukkig viel de schade mee en had ik vooral flinke spierpijn. Op het moment zelf was ik behoorlijk van slag, maar toen ik weer thuis was, werd dat eigenlijk nog erger. Het had best wel anders af kunnen lopen namelijk.

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af? 

Ik zal nooit zomaar iets afraden, iedereen beleeft een bestemming namelijk anders. En eigenlijk heb ik aan alle reizen wel een paar goede herinneringen. Hetzelfde geldt voor bestemmingen om aan te raden, iedereen heeft andere reisplannen. Maar als ik toch een paar moet noemen:
– Stedentrip: Boekarest – dit was voor mij echt een verrassing, hier is zoveel te zien en te doen! En er zijn bijna geen toeristen te bekennen.
– Natuur: het zuidwesten van Amerika. Ik hou ervan en ga hier het liefst elk jaar naar toe. De Nationale Parken daar zijn echt zo mooi!
– Wandelen: de Andes in Peru. Ik heb zowel gewandeld in de omgeving van Huaraz (prachtige bergen en je komt steeds lokale mensen tegen in de kleurrijke traditionele kleding) als in de omgeving van Cuzco (heel veel Inca-ruïnes). Je kijkt je ogen uit daar.

 • Zonder welk item ga je echt niet weg? 

Ik heb echt altijd een e-reader mee. Reizen bestaat vaak uit wachten (op het vliegveld, op de bus, op een trein), dus dan heb ik altijd wat te lezen. Een paspoort is trouwens ook wel handig.

 • Wat staat er bovenaan jouw wish list? 

Hawaii, daar willen echt zo graag een keer naar toe! Ik hou erg van snorkelen en wandelen in de bergen en daar kan dat allebei heel erg goed. En wat het allerleukste is? Ik ga er volgend jaar m’n verjaardag vieren.

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Als je een droom hebt om ergens naar toe te gaan: GA.

18 thoughts on “De reizen van … Jacoba, van Op reis met Co

 1. Wat een leuke vragenlijst 🙂 Ik ben zelf niet zo’n reiziger, met een reis per jaar doen we het wel en dat is nooit buiten Europa. Maar ik vind het geweldig om die van andere mensen te zien en lekker weg te dromen…

 2. Leuk om te lezen! Vooral omdat ik haar blog al een tijdje volg. En ja, ik geniet graag mee van haar reizen, vooral omdat ik zelf een stuk minder vakantiedagen heb en dus nooit lang achter elkaar op vakantie kan gaan.

Geef een reactie