Globalizious

De reizen van … Esther van Out-door

Vandaag interviewde ik Esther, bijna 38 jaar, single, maar heel blij met haar twee honden! Zij schrijft op haar site www.out-door.nl over haar reizen met haar honden. Haar teckel is inmiddels al 9 jaar en met haar heeft Esther al veel mooie avonturen mogen beleven. Sinds een paar maandjes heeft ze er een sheltiepup bij. Ook hij mag in de toekomst mee naar de bergen om te wandelen, want dat is één van haar favoriete bezigheden! Lees haar antwoorden.
 • Waar was je eerste vlucht naar toe?

Mijn eerste vlucht was van Parijs naar Marseille. Ik was au-pair in Parijs. In de weekenden en vakanties vlogen we naar Zuid-Frankrijk waar we verbleven in de villa van het gezin in Saint-Tropez.
 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig?

Ik zit het liefst niet in een vliegtuig haha! Mijn honden zijn een hele goede reden om niet meer met het vliegtuig weg te gaan 😉
Als ik moet vliegen…tja…dan kies ik denk ik voor het gangpad, maar alleen omdat ik dat minder eng vind. gek genoeg vind ik het wel heel erg indrukwekkend en bijzonder om naar buiten te kijken vanuit een vliegtuig!
 
 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

De laatste keer dat ik heb gevlogen, keek ik een beetje tv en kletste ik met mijn reisgenoot. Voor de rest ben ik gaan slapen zodat ik niet teveel van het vliegen zou merken.
 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis?

Ik blijf liever wat dichter bij huis. Ik vind Europa prachtig. Daarbij ga ik altijd met mijn hond (nu heb ik er dus twee) op vakantie en die wil ik niet meenemen het vliegtuig in. Goed excuus om niet te vliegen, want ik vind het eng. Ik zal niet zeggend dat ik nooit ver weg zal gaan, want er zijn best plekken op de wereld die me prachtig lijken, maar vooralsnog is Europa helemaal prima.
 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel?

Ik ben de laatste jaren voornamelijk mee geweest op wandelvakanties die speciaal georganiseerd worden voor hond en baasjes. Het programma wordt wel van tevoren bedacht, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma per dag worden aangepast. In de bergen kan het weer natuurlijk wat onvoorspelbaar zijn.
De keer dat ik op eigen initiatief met een vriend en onze honden naar de bergen ben geweest, hadden we wel een camping geboekt, maar voor de rest hebben we alles ter plekke bekeken. 

 • Wat is je mooiste reisfoto

Tijdens één van mijn wandelvakanties met mijn teckel in Oostenrijk was een professioneel fotograaf mee (Ron Baltus). We hebben toen een fotoshoot gehad. Eigenlijk zijn er twee foto’s die me heel dierbaar zijn. Eentje waar mijn teckel alleen op een rots staat en eentje waar we samen op staan. Die vakanties maken me echt gelukkig!
 • Wat is het meest vervelende dat je hebt mee gemaakt tijdens het reizen?

Echt hele vervelende dingen heb ik nooit meegemaakt. Wat wel stress gaf, was toen ik een keertje met de trein naar Oostenrijk was. Dat was de eerste keer dat ik mijn teckel mee nam naar het buitenland. We gingen met de trein. Doordat er in de week dat wij er zaten, veel regenval was, was het spoor op sommige stukken kapot. Aan het einde van de week had ik er nog een dagje en nachtje Salzburg aan vast geplakt en daar hoorde ik dat van Amerikanen. Op mijn deel van het traject waren er problemen. Gelukkig hoorde ik het op tijd en kon ik op het station regelen dat ik een andere trein kon nemen. 
 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af?

Zelf hou ik erg van Frankrijk al kom ik daar de laatste jaren heel weinig. Wat ik echt kan aanraden is toch wel Zweden. Ik ben er één keer geweest, maar heb altijd heimwee terug. Heel mooi land, heel rustig en lieve mensen. Ik vond het echt een heel fijn land. 
Ik ben nog niet in een land geweest dat ik af raad 🙂
 
 • Zonder welk item ga je echt niet weg?

Ik vind mijn paspoort en pinpas wel echt heel belangrijk. meer heb je niet nodig en dat weet ik uit ervaring 😉
 • Wat staat er bovenaan jouw wishlist?

Ik heb niet veel wensen. Ik hoop dat ik nog veel mooie reizen met mijn hondjes mag maken. Wat ik wel echt ooit hoop te doen, is een sledehondentocht in Lapland! Dat lijkt me echt geweldig!
 • Wat is je allerbelangrijkse travel tip?

Ik kan nu van alles bedenken over bereid je goed voor, vergeet dit niet, vergeet dat niet, maar uiteindelijk gaat het erom dat je geniet! Dus mijn belangrijkste tip is toch wel geniet met de grote G!
 

35 thoughts on “De reizen van … Esther van Out-door

 1. Wat grappig dat er speciaal reizen zijn voor honden en baasjes en wat heerlijk ook dat je zo veel kan wandelen. Vakantie hoeft toch ook niet altijd maar heel ver weg te zijn.

 2. Persoonlijk ben ik ook heel erg voor Frankrijk! Goed bereikbaar en het is een land dat letterlijk alles heeft… Bossen, Bergen, stranden, enz.
  Een gezin uit Parijs met een villa in Saint-Tropez, dat zullen ook geen sukkelaars geweest zijn!

 3. Leuk dat je altijd met je honden op vakantie gaat! Kan me goed voorstellen dat je dan het liefst met de auto op pad gaat in plaats van het vliegtuig. En ja, Europa heeft zoveel te bieden, wij zijn er ook nog lang niet uitgekeken.

 4. ik vlieg ook zelden,niet omdat ik bang ben, maar omdat het zo enorm schandalig millieu vervuilend is, dat ik niet vind dat je dat zomaar de hele tijd mag doen.

 5. Leuk interview van Ester. Ester wat heerlijk om zo met je twee vrienden (honden) op vakantie te gaan. Helaas nemen meestal mensen hun hond niet mee op vakantie daarom extra mooi om te zien dat jij dat wel doet. Europa is heel mooi om op reis te gaan.

Geef een reactie