Globalizious

De reizen van … Amy van The Pink Perfectionist

Vandaag de kijk op reizen van Amy, 25 jaar, uit België. Zij blogt op The Pink Perfectionist, een beauty- en lifestyleblog die zij dagelijks update. In het dagelijks leven werkt zij als commercieel visagiste. Haar hobby’s zijn voetbal kijken, gamen en natuurlijk ook reizen. 

 • Waar was je eerste vlucht naartoe?

Ik was best een ‘laatbloeier’ en vloog pas op mijn 20e voor de eerste keer. Dit was richting Antalya in Turkije!

 • Zit je het liefst bij het raam of aan het gangpad in het vliegtuig?

Ik zit sowieso altijd aan het gangpad. Ik heb een chronische ziekte waardoor ik veel vocht vasthou in mijn benen en waarvoor ik dus ook steunkousen moet dragen. In het vliegtuig is het belangrijk dat ik regelmatig mijn benen even strek en rondwandel dus dan is zo’n zitje aan het gangpad wel handig.

 • Hoe breng je de tijd in het vliegtuig door?

Ik heb het geluk dat ik heel makkelijk in slaap kan vallen, zelfs zittend. Meestal slaap ik dus op het vliegtuig, zowel op korte als lange afstandsvluchten. Als ik niet slaap luister ik vaak podcasts of doe ik woordzoekers.

 • Reis je graag de wereld over of blijf je dichter bij huis?

Een goede mix van beide! Ik hou echt van korte citytrips of daguitstappen maar ik vind het ook heerlijk om naar de andere kant van de wereld te trekken.

 • Ga je met een volledig uitgestippelde route weg of zie je het ter plekke wel?

Door mijn gezondheid is reizen niet echt evident! Ik probeer dus zoveel mogelijk op voorhand uit te plannen maar ik laat altijd genoeg ruimte. Ik plan dus niet alles volledig vol maar ik probeer wel een goede houvast te hebben.

 • Wat is je mooiste reisfoto?

Ik heb vorig jaar met mijn ‘slechte’ camera snel een foto gemaakt in Disneyland Parijs. Het werd toen net donker en het resultaat was heel erg mooi geworden, ondanks dat het dus met een goedkope gemaakt is. Ik was echt aangenaam verrast! Soms zijn de snelle onverwachte shots nog de mooiste.

 • Wat is het meest vervelende dat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Op mijn allereerste vakantie naar Florida werd ik besmet met de E-coli bacterie. Vermoedelijk door een hamburger die niet voldoende doorbakken was. Het was de allereerste keer dat ik zo ver van huis was en ik werd al gelijk goed ziek. Dagenlang heb ik koorts gehad en moeten overgeven, zeker geen pretje op zo’n warme bestemming.

 • Welk land raad je anderen aan absoluut te bezoeken en wat raad je zeker af?

Tot nu toe heb ik nog geen enkel land bezocht dat ik zou afraden. Zwitserland vond ik persoonlijk het minst van al mijn reizen omdat het zo duur is maar het is zeker geen verkeerd land! Een land dat ik wel iedereen kan aanraden is Denemarken. Lekker dichtbij maar echt práchtig! Qua verdere bestemmingen kan ik iedereen Japan voor de volle 100% aanraden.

 • Zonder welk item ga je echt niet weg?

Een powerbank want als blogger en social media addict wil ik alles natuurlijk goed bijhouden tijdens het reizen! Een telefoon die opgeladen is is dus écht wel een must!

 • Wat staat er bovenaan jouw wish list?

Het Westen van de VS staat nog hoog op de lijst, aangezien we nu al 5 keer aan de Oostkust geweest zijn. Ook willen mijn vriend en ik nog eens naar Thailand binnenkort! Verder heb ik nog een hele hoop citytrips op de lijst staan waaronder o.a. Praag, Berlijn, Lissabon, Madrid, …

 • Wat is je allerbelangrijkste travel tip?

Live in the moment. Een reis is zó snel voorbij, zonder dat je het beseft. Het klinkt cliché maar het is echt waar.

20 thoughts on “De reizen van … Amy van The Pink Perfectionist

Geef een reactie