Best of 2018!

Ik kan mij nog herinneren dat ik Reisjaar 2018 schreef, inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder! De tijd vliegt voorbij. Ik kijk graag terug op de prachtige reizen die ik dit jaar heb gemaakt!

Zwitserland – maart

In maart ben ik een week in de Alpen geweest. Met familie kom ik al sinds ik klein ben in ons huisje in Zwitserland. Het is voor mij mijn tweede thuis, echt thuiskomen. Ook deze week hebben we weer heerlijk genoten van de rust, natuur en gezelligheid. Op het moment dat ik dit schrijf kijk ik alweer uit naar ons volgende tripje over een paar weken.

Barcelona – mei

In mei had ik mijn vriendinnetje uit Amerika over de vloer. Samen met haar man kwamen ze 2 weekjes naar Europa. We zijn een aantal dagen in Nederland op pad geweest om wat leuke plekjes te zien. Ik was even toerist in eigen land. Vanuit Amsterdam vlogen we naar Barcelona en genoten we een aantal dagen van de heerlijke Spaanse stad (waar Hailey en ik elkaar ooit ontmoette). Aangezien Hailey en ik een aantal weken in Barcelona hebben gewoond kenden wij de stad goed. We lieten Patrick kennis maken met alle hoogtepunten van de stad en genoten uiteraard van het zalige eten en weer. Het was heerlijk na 6 jaar terug te zijn in deze stad!

Cruise – mei

Vanuit Barcelona stapten we aan boord van de Rhapsody of the Sea van Royal Caribbean voor een cruise door de middellandse zee. We verbleven een week aan boord van dit heerlijke schip, wat van alle makken is voorzien. Cannes was onze eerste stop, we pakten de trein naar Monte Carlo en genoten van de heerlijke uitzichten en de rich & famous. Geen verkeerde plek voor een dagje.

Stop nummer 2 was in Rome. Voor mij de tweede keer in deze geweldige stad. Patrick wilde graag het Colosseum bezoeken, en we slenterden een dagje door de stad. Uiteraard bezochten we het Vaticaan en de Trevi-fontein. Super om weer eens door deze heerlijke stad te struinen.

Vanuit Naples pakten we de boot naar Capri, waar we een dagje op het eiland verbleven. Helaas hadden we niet zulk mooi weer, dus viel het een beetje tegen. Al hadden we aan het eind van de dag nog wat mooie zonnestralen te pakken!

De volgende stop was in Catania, op Sicilië. Voor mij een nieuwe plek! We hebben een dagje genoten van de stad. Heerlijk geslenterd door de kleine straatjes, over de locale markt, langs de mooie kerken en aten het lekkere ijs! Na een volle dag op zee sluiten we onze reis af in Venetië, daar gaan we van boord en genieten we nog een dag met elkaar in de heerlijke stad. Bij een laatste lunch genieten van na van een heerlijke week, waarin we veel hebben gezien en nog meer hebben gegeten!

Cuba – mei

Voor mijn werk als reisspecialist mocht ik samen met 2 collegaatjes 10 dagen naar Cuba! Met een huurauto maakten we een fantastische reis door het westen van dit bijzondere eiland. Uiteraard begon onze reis in Havana. Met een old-timer maakten we een toffe tour door de stad. We genoten van de nodige alcoholische versnaperingen en dansten wat salsa.

In de Viñales Vallei bezochten we de sigarenboeren, de wijdse natuur en gingen met een zipline door deze prachtige omgeving, absoluut een hoogtepunt van je reis door West-Cuba. We vervolgden onze weg via Playa Larga (waar we autopech hadden maar een fantastische tijd beleefd met de locals) naar Cienfuegos en Trinidad. Deze steden zijn beide super fotogeniek, we waren er helemaal weg van! We sloten onze reis af op het zalige strand van Varadero in een heerlijk all-in resort. We maakten echt de perfecte route door West-Cuba.

Marrakech – juli

In juli maakte ik een city trip naar Marrakech, 4 nachten verbleven we er, maar het voelde alsof we een week weg waren. Geluk hadden we met de vluchttijden. We vlogen al vroeg heen, waren om 10.00 al in onze riad. Op de terugweg vertrokken we pas weer om 17.00, dus hadden nog bijna een volle dag in de stad.

Het centrum van de stad, de zouks zijn super. Je kunt dagen vullen met de kleine straatjes, leuke stalletjes en mooie producten die overal worden verkocht. Ook Marrakech is ontzettend fotogeniek. Overal waar je kijkt is het prachtig. De mooiste gebouwen met schattige deurtjes en ramen zie je op elke hoek van de straat. Op het Djemaa el Fna plein kom je ook ogen te kort. Overdag zijn er veel vrouwen die Henna-tatoeages willen zetten, standjes met vers fruit, slangenbezweerders, straatartiesten en een locale markt. S avonds word het plein omgetoverd tot een groot ‘openluchtrestaurant’. Overal worden kleine eettentjes opgezet en picknickbanken uitgeklapt. Er worden overal Marrokkaanse lekkernijen klaargemaakt. Daar hebben we optimaal van genoten!

Wij maakten een dagexcursie naar de prachtige watervallen in Ouzoud, een paar uur buiten het centrum van Marrakech. Absoluut een bezoek waard en heerlijk om even uit de hectiek van de binnenstad te zijn.

Zwitserland – augustus

Voor het eerst sinds jaren bracht ik een bezoek aan de bergen in Zwitserland in de zomer. Zeker 10 jaar ben ik niet in de zomer geweest, waarom eigenlijk? Ik heb ontzettend genoten van de prachtige omgeving en heerlijke wandelingen die we hebben gemaakt. Stiekem kan ik al niet wachten om terug te gaan.

Indonesië – oktober/november

In oktober en november reisde ik af naar Indonesië. Ik bezocht zowel Java als een deel van Bali. Wat een geweldige reis is dit geweest! Ik sta te popelen om veel van mijn ervaringen met jullie te delen! Beide eilanden hebben eigenlijk mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb zo ontzettend genoten van deze reis. In 2019 meer over de prachtige plekken die ik heb bezocht. Hou dus ook in 2019 mijn site in de gaten!

51 gedachten over “Best of 2018!”

  1. Zo gaaf dat je al die reizen gemaakt hebt! En wat geweldig dat jullie een huisje in Zwitserland hebben! Fijne jaarwisseling girl en dat je ook mooie reizen in 2019 mag maken! xxx

  2. Ik vind het jaar ook onwijs snel gegaan! De foto bij de Borobudur vind ik ontzettend mooi. Ouzoud in Marokko ken ik ook en ook Viñales in Cuba vond ik inderdaad prachtig.

    1. Ik ben we maar n half dagje geweest. Hebben heerlijk door de stad geslenterd. Wist er eigk niks van, had me niet ingelezen maar het was onwijs leuk! Het heeft een heerlijk centrum. Prachtig plein met de catedraal, een mooi stadspark, n gezellige markt op zaterdag en n leuk winkelcentrum. Je kunt je er prima even vermaken!! Veel plezier.

  3. Wat een ongelooflijk mooie plekken heb je allemaal aangedaan. Wij hebben dit jaar onze eerste cruise gemaakt. We zijn met AIDA vanuit Rotterdam langs de metropolen van West Europa gegaan. Zo gaaf en het smaakt naar meer.

Geef een reactie