Ben je al even gewend aan de hoogte in Peru? Maak dan een onvergetelijke dagtour naar Vinicuna, oftewel Rainbouw Mountain. Vroeg in de ochtend (zo rond 3/4 uur) verlaat je Cusco naar het beginpunt van de tour, een klein dorpje in het Vilcanota gebergte, op 4326 meter hoogte. Onderweg maak je nog een stop bij een locaal restaurantje om heerlijk te ontbijten. Een goede bodem is belangrijk voordat de tocht start.

Mocht je minder goed ter been zijn of moeite hebben met de hoogte is het mogelijk om de tocht te paard af te leggen. Bij de start staan er genoeg Peruanen met paarden die je kunt huren. Maak een mooie afspraak en je hebt n paard aan de haak geslagen. Mocht je het eerst willen proberen zijn er ook nog genoeg onderweg te vinden waarmee je nog een mooi dealtje kunt sluiten. Echter moet je het laatste stuk nog wel lopen, dit is voor de paarden niet meer te doen.

De tocht naar het hoogtepunt op 5020 meter is zwaar. Je zal naar adem moeten happen en echt rustig moeten lopen, maar het is elke stap waard. Onderweg waan je je in de mooiste landschappen, ontmoet je lieve locals en kom je veel lama’s en alpaca’s tegen. Tijdens een wandeling van ongeveer 4 uur ga je richting de top. Verwacht onderweg geen faciliteiten of luxe. Af en toe kom je een ‘hokje’ tegen met een gat in de grond, wat dient als toilet. Een paar snacks kun je kopen onderweg, maar een hele maaltijd ga je er niet vinden. Neem dus iets mee voor onderweg, zodat je wat energie tot je kunt nemen.

De naam Vinicunca komt uit het Quechua, de belangrijkste voertaal van het Incarijk, Vinicunca betekent ‘zeven kleuren berg’. De berg komt aan de regenboogkleuren door mineralen die hier in de grond zitten: koper, ijzer en malachiet. Het gebied waar je Vinicuna kunt bezoeken is een beschermd natuurgebied waar de grondstoffen dus niet ontgonnen worden, daardoor blijven de mooie regenboogkleuren bestaan.

Wanneer je na ongeveer 4 uur bijna bij de top blijkt te zijn, heb je nog steeds niet het idee dat je op het eindpunt bent gearriveerd. Het feit dat de paarden niet meer verder naar boven kunnen en de locals de toeristen opwachten, doet je dan toch geloven dat je er bijna bent. Een kleine klim van een paar minuten staat nog tussen jou en het prachtige uitzicht. Wanneer je je omdraait sta je ineens oog in oog met het prachtige natuursverschijnsel van de ‘zeven kleuren berg’.

Geniet van het prachtige uitzicht voordat je de weg naar de vallei weer inzet. Aangezien je op een flinke hoogte bent kan het goed koud zijn boven. Zorg er voor dat je gekleed bent in verschillende lagen zodat je onderweg je kleding kunt afwisselen. Door de inspanning die je moet leveren om deze tocht te maken krijg je het goed warm onderweg, maar zorg dat je iets bij je hebt om boven aan te trekken.

25 thoughts on “Prachtige uitzichten in Peru, Vinicunca – Rainbow Mountain

 1. Als ik ooit naar Peru ga staat dit zeker op mijn bucket list. Het zal een zware klim zijn, maar zo te lezen is dat het meer dan waard. Ik zal maar alvast gaan trainen zodat ik in ieder geval wat conditie heb tegen die tijd!

  1. Globalizious

   Het is het zoooo waard! Als je eenmaal boven bent dan ben je het stuk daarvoor alweer vergeten. Het is echt fenomenaal!

 2. Daniëlle

  Wat een prachtig natuurverschijnsel! Ik ben niet bekend met Peru maar dit maakt mij wel erg nieuwsgierig. Deze tour zou ik dan zeker willen doen!

  1. Globalizious

   Jaaa Daannn! Zeker op je lijstje zetten =D !

 3. Een bijzonder landschap daar!

  1. Globalizious

   Dat is t zeker Agsel!

 4. Ziet er zo onwijs gaaf uit, Rainbow mountain! Dit wil ik ooit graag eens zelf bewonderen!

  1. Globalizious

   Zeker doen!! Het is echt een fantastische plek!

 5. Ohhh, ja, die rainbow mountain zou ik ook zó graag met eigen ogen willen zien! Ik heb er een paar weken geleden een heel gaaf drone filmpje van op de Facebookpagina van m’n blog gedeeld. Heel veel mensen weten niet dat het bestaat of denken dat het niet echt is. Het lijkt me zo gaaf!

  1. Globalizious

   Veel mensen kennen het inderdaad nog niet, maar het is echt zo gaaf! Zeker gaan wanneer je in Peru bent!! =D

 6. Ah die berg met die kleurtjes kom ik vaak tegen op instagram.. het ziet er prachtig uit! Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest maar er is zoveel moois te ontdekken daar!

  1. Globalizious

   Er is zeker heeel veel moois te ontdekken in Zuid Amerika. Als je er heen gaat dan echt n bezoek brengen aan de Rainbow Mountain, je zal er geen spijt van krijgen 🙂 .

 7. Peru lijkt me echt zo geweldig, wat wil ik er graag een keer naar toe! Prachtig. Het lijkt me pittig, ook door de hoogte, maar een geweldige ervaring en je hebt echt geweldige uitzichten.

  1. Globalizious

   Het is zo’n fantastisch land!! De hoogte is even wennen, maar vond ik goed te doen. Ik heb geen last gehad van hoogteziekte gelukkig. Als je maar zorgt dat je rustig acclimatiseert voordat je echt gaat hiken enzo.

 8. Wij zijn ook net terug uit Peru, maar hebben de Rainbow Mountain helaas over moeten slaan, vanwege slecht weer. Maar wat een prachtige omgeving daar!

  1. Globalizious

   Ahh dat is jammer! Nouja, next time… 😉 !

 9. Oh wat ziet dat er geweldig uit! Nu nog even mijn vriend overhalen om naar Peru te gaan, haha.

  1. Globalizious

   Haha success! Als je hulp nodig hebt, let me know. Ik kan ureeeen praten over Peru!!

 10. Die regenboogberg is fenomenaal mooi! Ik zou hem heel graag in het echt willen zien.

  1. Globalizious

   Echt eens doen! Het is zo fantastisch!!

 11. Wat een bijzondere ervaring. Peru staat zeker op mijn bucketlist.

  1. Globalizious

   Het is een geweldig land! Ik heb er echt onwijs van genoten.

 12. Dit lijkt me echt prachtig! De klim lijkt me pittig, maar als je dan dit uitzicht hebt dan maakt dat het helemaal waard lijkt. Echt een bijzonder gezicht die bergen met al die kleuren.

  1. Globalizious

   Ja hè het is zo bijzonder!! Inderdaad de klim waard. Snel weer vergeten wanneer je dar boven staat. Waanzinnig!!

 13. […] Vinicunca – Rainbow Mountain […]

Geef een reactie