Mensen die mij goed kennen weten dat ik niet zo veel heb met Nederland als land. Als ik voor langere tijd op reis ben mis ik eigenlijk niks van Nederland, behalve de mensen… Maar ik moet zeggen dat ik wel blij ben met de regio waar ik woon, de bollenstreek, zeker in deze tijd. Het voorjaar is inmiddels in volle gang en dat betekend dat de Keukenhof weer is geopend. Het grootste bloemenpark van de wereld!

Al sinds klein meisje kwam ik er elk jaar omdat mijn vader werkte bij n bedrijf dat bollen leverde voor de Keukenhof. Met n seizoenskaart gingen we zo vaak we wilden. Lekker op n mooie avond nog even op de fiets (het is n kleine 20 min fietsen voor mij). Ik ben er dus een beetje mee opgegroeid. 

De omgeving waar ik woon is in de Keukenhof-tijd ook altijd prachtig. Allerlei kleuren, van alles moois staat dan in bloei, zalig! Het enige is dat de streek dan vol is met toeristen, wa wel heel gezellig is, maar de wegen zijn overvol en nergens schiet het op. Op de meest onlogische plaatsen staan auto’s en fietsen geparkeerd en zijn de toeristen de bloemenvelden ingeslopen. Het heeft wel wat natuurlijk, je moet je alleen bedenken dat je op tijd van huis gaat, de wegen staan soms echt helemaal vast. 

Ik heb een aantal jaar gewerkt ook bij de Keukenhof, bij de entree, achter de kassa. 2 maanden per jaar is de Keukenhof maar geopend maar dat waren altijd leuke maanden! Met een superleuke groep heetten we iedereen welkom en heb ik de kaartverkoop gedaan. Heel goed voor mn talen! 

Vaak zeggen mensen van mijn leeftijd dat ze er nog nooit zijn geweest, of het ze niks lijkt er wat tijd door te brengen. Dat kan natuurlijk, ieder zo z’n interesses. Entree is redelijk prijzig, dus wat dat betreft snap ik het wel. De jaren dat ik er heb gewerkt kon ik het park met mijn personeelspas altijd in wanneer ik wilde. 

Aangezien ik hou van fotografie is de Keukenhof ook een goede plek om te vertoeven. Ik vind het heerlijk mooie fotos te maken van de prachtige bloemen die er staan. En ook mensen kijken vind ik altijd leuk. En daarvan krijg je daar niet genoeg; Wat je daar niet allemaal ziet.. Ge-wel-dig! Zou daar ook wel n fotoserietje van kunnen maken, maar dat is niet de insteek van deze blog…

Dit jaar heb ik voor het eerst zelf een seizoenskaart aangeschaft. De laatste jaren bezoek ik ook eigenlijk minimaal 2 keer per seizoen met vrienden uit het buitenland de Keukenhof. Dan ga ik graag nog zelf om te fotograferen, n keertje met mn eigen familie en zo is er altijd wel wat om nog eens te gaan. Bij 3 bezoeken heb je die seizoenskaart er al uit, leek me dus wel de moeite waard dit jaar… 

Het park bestaat uit 32 hectare. Een groot deel is buiten maar er zijn ook verschillende paviljoens met aparte thema’s en projecten.  De komende weken staat het volgende centraal:

12 april – 17 april: Rozenshow – Oranje Nassau Paviljoen
19 april – 23 april: Narcissen- en Bijzondere Bolgewassenshow – Oranje Nassau Paviljoen
25 april – 30 april: Alstroemeriashow – Oranje Nassau Paviljoen
02 mei – 07 mei: Chrysanten- en Callashow: Oranje Nassau Paviljoen
09 mei – 13 mei: Anjer- en Zomerbloemenshow – Oranje Nassau Paviljoen
22 maart – 13 mei: Amaryllissenshow – Willem-Alexander Paviljoen
22 maart – 13 mei: Bol-op-Pot show – Willem-Alexander Paviljoen
22 maart – 13 mei: Potplantenshow – Willem-Alexander Paviljoen
24 april – 13 mei: Tulpenshow – Willem-Alexander Paviljoen
02 mei – 13 mei: Lelieshow – Willem-Alexander Paviljoen

Zoek je nog een lekker uitje voor de komende weken, dan kun je tot en met 13 mei de Keukenhof bezoeken in Lisse. Aangezien het afgelopen weken koud is geweest staat nog lang niet alles in bloei. De komende weken zal het prachtig zijn in de Keukenhof. Maak ook vooral een rondje langs de bollenvelden in de omgeving! En geniet van al het moois! 

  

54 thoughts on “De Bollenstreek in Bloei! Bezoek de Keukenhof.

 1. Dat ziet er mooi uit. Zonde dat je verder niets met Nederland hebt! Ik snap natuurlijk dat het buitenland erg aantrekkelijk is met mooie cultuur, lekker eten en bijzondere natuur. Ik had datzelfde ook een beetje, totdat ik ben gaan fietsen. We woonden in Dordrecht valkbij de Biesbosch. We gingen er nooit heen totdat we gingen fietsen en we ontdekten dat het een prachtig natuur gebied is. In de afgelopen jaren zagen we dat Nederland ook bijzonder mooi is! En het eten,…ja dan blijft de voorkeur toch Aziatisch

  1. Globalizious

   Dat is zeker waar! Er is een hoop moois in NL! Absoluut. Gelukkig maar.

 2. Al veel over gehoord, Ziet er prachtig uit, toch maar eens bezoeken.

  1. Globalizious

   Zeker eens een keertje doen!

 3. Ik ben er inderdaad ook nog nooit geweest, maar niet omdat het me niet leuk lijkt. Het komt me gewoon nooit uit qua tijd aangezien ik gewoon op kantoor werkte en ik in de weekenden vaak voor mijn site op pad was. Misschien moet het er dit jaar maar eens van komen 🙂

  1. Globalizious

   Je hebt nog n maandje!! Zeker doen!

 4. Ik ben er dus nog nooit geweest he. Shame on me. Wat tof dat je er zo dichtbij woont. Het moet toch wel een prachtig gezicht zijn!

  1. Globalizious

   Jaaa dat is het zeker!! Het is echt een leertje leuk om te gaan doen.

 5. De Keukenhof lijkt me echt heel erg mooi, ik ben er dus ook nooit geweest. Voor mij best een ritje ook vanuit Groningen, al is het zo te zien wel onwijs de moeite waard! Ik wil er graag nog eens naartoe!

  1. Globalizious

   Gelijk n goede reden voor n lekker weekendje weg! ook even anar de kust in Noordwijk is niet verkeerd.

 6. Ik ben er ook nog niet geweest. Te dichtbij denk ik maar het ziet er wel super mooi uit. Leuke foto’s heb je gezet. Misschien moet ik volgend jaar toch eens overwegen om er eens langs te gaan.

  1. Globalizious

   Echt een keertje gaan!! Zeker als het dichtbij is.

 7. Ik heb er al zoveel positiefs over gehoord. Ik zou er toch ook eens moeten geraken…

  1. Globalizious

   Jaaa exht doen. zul je geen spijt van krijgen.

 8. Toen ik de Keukenhof vorig jaar bezocht was ik oprecht verrast over hoe mooi het er eigenlijk is. Nooit gedacht dat ik zo zou genieten van al die mooie bloemen. Snap nu wel heel goed waarom alle toeristen naar de Keukenhof gaan 😉

  1. Globalizious

   Ahh kijk s aaann! Dat is leukkk’

 9. Ik hoop eigenlijk dit jaar te gaan. Heb mijn moeder gevraagd of ze aankomend weekend wil gaan dus wie weet. Ik ben er ook nog nooit geweest en vind eigenlijk dat ik het toch wel een keer gezien moet hebben. Ik ben namelijk dol op tulpen 🙂

  1. Globalizious

   Het is echt de moeite waard. Let wel even op als je komende zaterdag gaat.. het is namelijk bloemencorso. Dus overal staat t vast/wegen afgesloten… let dus even op de tijd en je route..

 10. Wat jammer dat je niets met Nederland hebt! Hoewel ik gek ben op reizen, houd ik ook echt van Nederland. Zoveel mooie plekjes! De Keukenhof ben ik ook nog nooit geweest. Wel was ik 2 weken geleden een weekendje weg naar Noordwijkerhout. Helaas waren we toen net te vroeg, want alle mooie bloemenvelden stonden nog nét niet helemaal in bloei!

  1. Globalizious

   Ahh nee dan was je idd net te laat.. goede reden om weer n keertje terug te komen hier!

 11. Iedere lente zet ik de bollenstreek weer op mijn bucketlist en steeds komt het er niet van. Vanuit Twente voelt het toch een klein beetje als een wereldreis om die kant op te gaan.. Haha! Maar het ziet er zo prachtig uit!!

  1. Globalizious

   Ahhh toch echt eens doen. Je zal er geen spijt van krijgen. Maak er n leuk weekendje van en bezoek bv ook her strand in Noordwijk. ☀️

 12. Ik ben nog nooit bij de Keukenhof geweest! Het ziet er inderdaad prachtig uit, maar vanwege de busladingen toeristen bezoek ik denk ik toch liever de bloemenvelden in de rest van de regio!

  1. Globalizious

   Gelukkig is het park groot, dus het verspreid zich wel binnen. Tenzij je op de corso-dag (of n andere nl’se feestdag gaat.. dan is t wel extreem druk! Haha

 13. Jenny - ikreis.net

  Ik vind de Keukenhof altijd erg leuk, ook om foto’s te maken. Ik ga niet ieder jaar, daarvoor vind ik het net te veel gedoe.

  1. Globalizious

   Je gaat in ieder geval af en toe, dat is al superleuk!

 14. Wat ziet het er mooi uit! Ik wil al zo lang ernaartoe gaan, maar vanuit Maastricht is het soms net iets minder makkelijk om “spontaan” te gaan en de laatste paar jaar ben ik ook niet veel in Nederland geweest in die twee maanden. Wie weet volgend jaar!

  1. Globalizious

   Jaaa echt n keertje doen! Je zal er geen spijt van krijgen. Maak er n weekendje van en ga bv ook naar t strand in Noordwijk.

 15. Wat super dat je hier woont! Zo kan je zelfs in een paar vrije uurtjes op pad. Je hebt er ook echt prachtige foto’s van gemaakt. Wij zaten toevallig net te kijken om dit weekend die kant op te gaan, maar voor ons is het gewoon anderhalf uur rijden.. en dat is dan zonder files. Nog even moed verzamelen dus om die te trotseren, haha

  1. Globalizious

   T is wel even n stuk ja.. vandaag zou ik het dan niet doen het is namelijk bloemencorso. Dus de halve streek is afgezet, en t is de drukste dag van t seizoen. Al is dat ook wel weer leuk… maar denk dat jullie dan beter morgen kunnen gaan…

 16. Ik hou wel heel erg van Nederland. We wonen echt in een prachtig land! Maar in de Keukenhof ben ik nog nooit geweest. Wel was ik gisteren nog tussen de tulpen in de bollenvelden in de Beemster.

  1. Globalizious

   Dan toch echt eens een keertje ook naar de Keukenhof.

 17. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik een keertje in de Keukenhof geweest ben. Maar jij was er kind aan huis lees ik. Ik hou enorm van bloemen na een lange donkere winter en het is alweer lang geleden dat ik in de Keukenhof was. Op het gevaar af dat het er dan knetterdruk is; misschien ga ik in de tweede week van de meivakantie nog wel een dagje…

  1. Globalizious

   Jeeeej toch nog mensen die er zijn geweest . Zeeeker doen!! Leuk uitje voor in de vakantie. Het is nu ook in de omgeving wel echt fantastisch!!

 18. Leeuk, ik ging vorig jaar fietsen in Lisse en bij de Keukenhof. Echt super leuk! Ons land heeft zoveel te bieden 🙂

  1. Globalizious

   Aahhh superleuk!! Mooi dat je er van hebt genoten.

 19. Jaaa dit staat op ons lijstje voor vrijdag!!! Beiden geboren en getogen in Nederland, maar nog nooit bij de bollenvelden geweest…. Shame on us 😉

  1. Globalizious

   Leuk!! Veel plezier. Geniet er van.

 20. casaborita

  Ik ben vorig jaar naar het Keukenhof geweest en vond het te gek! Het kriebelt dan ook ontzettend om dit jaar weer te gaan 🙂

  1. Globalizious

   Ahh wat goed!! Dat is leuk om te horen! Veel plezier wanneer je gaat!

 21. Linda | travellersoftheworld

  Ik ben dus iemand (van waarschijnlijk jouw leeftijd), die hier nog nooit is geweest. Ik vind het wel jammer, want het lijkt me prachtig! Zelf woon ik ook echt wel in een bollenstreek, dus bloemenvelden zie ik ook regelmatig en dat vind ik prachtig. Keukenhof lijkt me toch evengoed prachtig en een must!

  1. Globalizious

   Zeker een keertje doen inderdaad.

 22. Jammer dat die periode voor mij altijd net verkeerd valt. Ik ben alleen in de zomer een paar weekjes in Nederland, en dan bloeit er niet meer zoveel. Misschien toch eens anders plannen…

  1. Globalizious

   In de zomer is het idd allemaal alweer voorbij. Mocht t n keertje lukken. Zeker de moeite waard ja!!

 23. Ik ben hier dus nog nooit geweest he… Vorig jaar heb ik wel voor ’t eerst de prachtige tulpenvelden bezocht. Wil nu wel een stapje verder om ook daadwerkelijk de Keukenhof te gaan bezoeken 😉

  1. Globalizious

   Hihi Yeahh !! Je hebt nog ™ 13 mei dit jaar.

 24. Eigenwijzer

  Ik kan me voorstellen dat als je graag de wereld wil zien, je niet zoveel met Nederland hebt. Maar Nederland is óók een mooi land, niet alleen de bollenstreek… 🙂

  1. Globalizious

   Jaa dat is het ook zeker! Er is genoeg leuks en moois te doen in Nederland.

 25. Ik houd erg van kleuren en bloemen, dus een bezoek aan de keukenhof lijkt me zeker de moeite waard. Alleen schijnt het daar altijd zo druk te zijn….

  1. Globalizious

   Het kan er idd druk zijn… maar dat is ook weer leuk. Lekker mensen kijken.

 26. Ik woon er om de hoek, maar ben er nog maar een keertje geweest, omdat we buitenlandse gasten hadden. Moest toch zeker nog eens terug

  1. Globalizious

   Zeker nog eens doen ja!!

 27. Ik ben dit jaar voor het eerst naar Keukenhof geweest en vond het ook prachtig. Al die kleuren en diversiteit.

  1. Globalizious

   Ahh wat goed om te horen. Superleuk!!

Geef een reactie